Garanti

Vi lämnar alltid garanti på våra bilar liknande MRF:s regler för miltal och ålder.

Samtliga bilar över 30.000:- är testade samt varudeklarerade.

Är Er bil minst halvförsäkrad så kan man nyttja sin försäkring om man får otur med sin bil. Man har oftast Maskinskada/Elektronik försäkring.

Följande är hämtat från Länsförsäkringars hemsida:

Maskinskada/Elektronik delen av försäkringen gäller för bilar som är högst åtta år gamla eller som har körts längst 120 000 kilometer. Så snart någon av dessa gränser har uppnåtts upphör skyddet.

Om maskinskadeskyddet gäller för din bil får du betalt för skador som påverkar bilens funktion, till exempel motor, startmotor, generator, kylsystem och kraftöverföring.

Med elektronikskyddet kan du till exempel få ersättning för skador på säkerhetssystem, komfortsystem och elektroniska system för kommunikation och information.

 

När man frågar runt på lite olika försäkringsbolag så brukar det bl.a. innefatta:

Motor och motorelektronik, Turbo, Startmotor, Generator, Bränslesystemet, Krockkuddarna, Kylsystem, Växellåda, Avgasrening, Styrelektronik till bilens komponenter, laddluftkylare,
överladdningsaggregat, klimatanläggning, motorvärmare som är integrerad i bilens kyl/värmesystem, ratt- och tändlås samt kortläsare, start/stopsystem, system för avgasrening inklusive dess styrsystem, tändsystem och dess reglerfunktioner, Växellåda och kraftöverföring, drivaxlar, koppling och svänghjul, styrelektronik.

Kolla med just Ert försäkringsbolag om vad som gäller.